Ce este omul?

Nimeni nu poate zice cu certitudinde ce anume este omul. Nu voi incerca sa filosofez si nici sa incerc sa dau un raspuns pentru ca nimeni nu poate raspunde la aceasta intrebare care dateaza din vremuri stravechi, inainte de Platon sau Aristotel.
Insa voi medita un pic asupra intrebarii: Ce este viata?
Nici aici nu poate nimeni da un raspuns deoarece nimeni nu stie exact. Din punctul meu de vedere viata este ca o destinatie secreta care iti este trecuta pe biletul de „tur- retur” inca de cand plecam cu primul autobuz spre aceasta lume. De ce spun ca este secreta, pt defapt este „in alb”. Nu stii exact unde te vei trezi, ce vei face, unde vei ajunge. Partea cu „unde vei ajunge” este subiectiva pentru ca nimeni in afara de tine nu va putea sa iti traseze linia vietii. Ce vei face inseamna cum iti vei conduce tu insuti propria ta viata si deci acolo „vei ajunge”.
Viata este o chestie scurta, ceva efemer daca facem comparatie cu alte lucruri de pe pamant.
Cine ne da viata si cine ne-o ia? Acum depinde de fiecare in ce anume crede: Dumnezeu, Buddha, Allah, in tine insuti, in extraterestrii, in forte care nu au legatura cu spiritualitatea insa tu crezi ca ele exista sau poate chiar in Destin(soarta) luat ca atare.
In fine, toti ajungem la un capat al ghemului, stiti voi, atunci cand se termina ata…SI cand trebuie sa ne intoarcem de unde am venit pt biletul nostru a expirat. Unii chiar cred ca se vor intoarce acolo de unde au primit primul bilet si ca vor capata altul pe o alta ruta sau chiar pe aceeasi care au primit-o si prima data.
Poate din aceasta cauza se intorc la noi sub forma de spirite, o alta chestie subiectiva.
FIecare dintre noi este liber sa aleaga in ce crede, daca este sau nu viata dupa moarte, daca Dumnezeu chiar exista, daca noi chiar avem dreptul, conditia,resursele necesare si nu in ultimul rand rostul sa ne indoim de tot ce este in jurul nostru.

3 responses to this post.

 1. oo..si eu ma intreb de multe ori ce suntem, de ce, de unde si cum de? eu zic ca nu este viata dupa moarte dar cred cat de cat in El

  Răspunde

 2. -Buna intrebare:)) vreau sa raspund si eu la ea:)) Din punctul meu de vedere omul este progenitura dotata de de mama natura(si cand zic mama natura nu inteleg Dumnezeu-sa se faca diferenta) dotata cu o bucatica de creier cu capacitate de procesare mai mare decat cea a progeniturilor din alte regnuri animale.
  -Te intrebi de ce omul gandeste?! or fi multe motive, dar eu cred ca omul s-a apucat de gandit tocmai in momentul in care a simtit ca il rupe foamea.
  -Care este scopul omului pe Pamant?! Foarte simplu: sa-l distruga.
  -Care este scopul vietii?! Si aici e destul de simplu, viata iti este data sa te scoata din somnul de hibernare eterna timp aproximativ de un secol, apoi ajungem iar cate o progenitura care hiberneaza undeva intr-un abis al timpului, poate intr-o gaura neagra, de ce nu?!:)) de acolo cu siguranta nu mai iesim pana nu se va forma un soare din ea:))
  Asta as zice eu despre om si menirea sa i cateva cuvint, desi ar mai fi multe de spus…(daca va intrebati de ca am zis progenitura si creatura? raspunsul este din cauza ca omul modern din secolul 21 desi are creier uita de el ca il are, in concluzie uita sa il foloseasca si astfel nu e cu nimic mai presus fata un prontozor:)) care saracu nu are creier.)

  Răspunde

 3. @dodo: spui ca tu crezi in EL. Bun nu-ti voi contesta parerea, dar ai putea sa spui si tu ce intelegi prin EL?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: